Beleggen in Krugerrand Munten

Door middel van beleggen hebt u goede mogelijkheden om een mooie winst te behalen. Daarom wordt dit dan ook door veel mensen gedaan die daarbij kunnen kiezen voor traditionele beleggingsvormen of het beleggen in edelmetalen, door al dan niet in fysieke vorm voor zilver of goud kopen te kiezen. Een goed voorbeeld van de laatste mogelijkheid is het beleggen in Krugerrand munten.

De Krugerrand munt is een gouden munt die een puurheid van 22 karaat goud heeft. Toch bevat deze munt 1 ounce aan puur goud en daardoor kunt u heel goed in Krugerrand munten beleggen. Voor beleggers gaat het er immers om dat zij in goud beleggen en daarbij willen zij het liefst standaard hoeveelheden hebben die veel verhandeld worden. Dit laatste is belangrijk omdat de munten of goudbaren waarin wordt belegd overal verkocht kunnen worden als ze ook overal aangeschaft kunnen worden. Het beleggen in Krugerrand munten is immers alleen interessant als u de munten ook zonder problemen en voor een goede prijs kunt verkopen. De Krugerrand munt geschiedenis leert u dat deze munt eind jaren tachtig goed was ongeveer negentig procent van alle verhandelde beleggingsmunten. Dat de beschikbaarheid een probleem was vanwege de boycot van Zuid Afrika doet niets af aan het feit dat voor het beleggen Krugerrand munten de eerste keuze waren voor zeer veel beleggers. Tegenwoordig wordt de Krugerrand ook nog steeds vaak als belegging aangeschaft al is het marktaandeel niet zo groot meer als in het verleden. Het kopen van de Krugerrand als belegging is verdrongen door vele andere munten die van 24 karaat puur goud zijn gemaakt zoals de Philharmoniker munt of de Maple Leaf.

Het beleggen in 24 karaat puur goud heeft vandaag de dag dus vaak een voorkeur boven het beleggen in munten die van een legering met een even grote hoeveelheid goud zijn gemaakt. Toch is dit niet helemaal terecht, ook het beleggen in Krugerrand munten kan een zeer winstgevende manier zijn van het beleggen in fysiek goud. Zoals gezegd maakt het voor beleggers niet zo veel uit dat het een 22 karaat munt is, er zit immers 1 ounce puur goud in en dat is belangrijk. Daarnaast is het bij het in gouden Krugerrand beleggen ook van belang dat de munt snel en eenvoudig is te verkopen als de tijd aan breekt. Dit laatste lijk in ieder geval geen probleem te zijn omdat de munt wereldwijd goed verkocht wordt blijft deze populair en zal de munt ook altijd dooropkopers geaccepteerd worden. U krijgt dan bij het in Krugerrand munten beleggen een eerlijke prijs voor uw munten die gebaseerd is op de goudkoers van dat moment. De hoogte van de goudkoers zal op dat moment uw winst bepalen en uiteraard is het te hopen dat deze koers voldoende omhoog gegaan is. Toen u begon met het beleggen in Krugerrand munten hebt u immers ook een prijs betaald die op deze zelfde koers is gebaseerd. Iedere stijging in de koers van goud zal zich dan ook vertalen in en hogere of lagere beleggingswinst. Bij het in goud beleggen Krugerrand uitzoeken is dus een net zo goede belegging als iedere andere belegging in goud.

Dit zal dus betekenen dat u kans maakt op de mooie winsten die er met het beleggen in goud te behalen zijn. Het beleggen in Krugerrand munten zal u deze winsten op kunnen leveren als de goudkoers zich gunstig ontwikkeld. Helaas voor u hebt u zelf geen invloed op de ontwikkeling van de goudkoers, de goudkoers wordt bepaald op de grondstoffenbeurs in New York. Daar handelen handelaren in grote hoeveelheden goud waarbij het gewicht van een Krugerrand als belegging in het niet valt. Het lijkt dan ook wellicht een schril contrast met de beleggingen die u gaat doen maar het is een manier van het op een voor iedereen acceptabele wijze vaststellen van een koers die ook door iedereen gehanteerd wordt. Het beleggen in Krugerrand munten of iedere andere munten van goud zal daarom niet af hangen van geluk maar van een gedegen kennis van het beleggen in edelmetalen en de koersopbouw van goud. Als u de ontwikkeling van de laatste jaren hebt gevolgd dan zult u gezien hebben dat de goudkoers enorm is gestegen. In de gouden Krugerrand beleggen zal u dan ook een hele goede winst op kunnen leveren als u al munten in uw bezit had. Als u dat nog niet had dan is er ook geen man over boord, omdat de koers van goud enorm fluctueert, is het goed mogelijk om mooie winsten te behalen als u goed oplet en et juiste moment uit zoekt voor het kopen van de Krugerrand als belegging.