Gouden Munten Kopen

Dat het kopen van goud de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen zal wel niemand ontgaan zijn. Het aanschaffen van goud kan op meerdere manieren gebeuren en iedereen zal zo zijn of haar eigen voorkeuren hebben. Als u voor fysiek goud kiest kunt u goudbaren aanschaffen of gouden munten kopen en deze beide vormen hebben ook weer hun unieke eigenschappen.

Munten van goud kopen zoals de Krugerrand munt zijn een veel gekozen manier van het aankopen van fysiek goud. U krijgt hierdoor een vaste hoeveelheid goud in uw bezit die altijd goed te herkennen is aan de vaste kenmerken van de munt. Op het moment dat u uw aankoop doet bij een erkende dealer zal dit niet zo heel veel uit maken maar bij het verkopen zal dit wel degelijk verschil maken. Door middel van munten goud kopen zal u namelijk bij verkoop het voordeel opleveren dat uw goud niet eerst uitgebreid geanalyseerd hoeft te worden. Dat wil zeggen dat het voor een opkoper eenvoudig is om uw munten op echtheid te controleren. Dit betekend in de praktijk dat daar geen extra kosten aan verbonden zullen zijn waardoor de opbrengst ook hoger uit zal vallen. Gouden munten kopen is dus een manier om meer uit uw beleggingen te halen doordat de prijs die u terug zult krijgen hoger uit zal vallen. Het maakt hierbij niet zo heel veel verschil hoe zuiver de gouden munten zijn die u koopt. Goud kopen door middel van munten die 22 karaat zuiver zijn of munten die 24 karaat zuiver zijn zal u vrijwel dezelfde opbrengst opleveren.

Dit laatste is de reden dat de gouden Krugerrand munt eind jaren zeventig goed was voor negentig procent van de markt voor gouden beleggingsmunten. Het beleggen in Krugerrand munten werd zoals u weet echter bemoeilijkt door de economische boycot tegen het apartheidsregime in Zuid Afrika. Dit was voor andere landen een reden om ook de mogelijkheid tot gouden munten kopen aan te gaan bieden. Canada kwam daarom met de gouden Maple Leaf munt op de proppen en laten volgden de Australische Gold Nugget die beiden van 24 karaat goud geslagen werden. Een gouden munt kopen die ook van 22 karaat goud geslagen werd was een mogelijkheid die door de Amerikaanse Munt werd aangeboden in de vorm van de Gold Eagle. De gouden Philharmoniker Munt was de eerste mogelijkheid om bij het beleggen gouden munten van 24 karaat uit Europa aan te schaffen. Door de jaren heen zijn er hiernaast nog talloze gouden munten op de markt gebracht door bijna evenveel landen. Het grote verschil met de hier genoemde munten is echter dat de hier genoemde munten zeer bekend zijn op de markt voor beleggingsmunten. Het zijn dan ook de hier genoemde munten die dan ook veelvuldig bij het gouden munten kopen gekozen worden. Als u zelf een kijkje neemt bij een online dealer zoals die bijvoorbeeld op deze website te vinden is zult u zien dat de hier genoemde munten veel gemeen hebben. Door middel van deze munten goud kopen zal u vrijwel evenveel gaan kosten en daarbij is geen verschil te bespeuren tussen 22 karaat gouden munten en 24 karaat gouden munten.

Dit komt omdat u bij het gouden munten kopen een hoeveelheid van 1 ounce goud of een deel daarvan aanschaft. Bij een munt van 24 karaat goud zult u dus een munt van precies 1 ounce aankopen, de munten van 22 karaat zijn gemaakt van een legering met koper of zilver en koper en bevatten precies 1 ounce goud. Hierdoor zult u bij het goud kopen in de vorm van 22 karaat munten wel degelijk 1 ounce goud in uw bezit krijgen maar zullen de munten waarin het goud verwerkt is meer dan 1 ounce wegen. Het draait bij het munten van goud kopen dus allemaal om het beleggen in 1 ounce goud of bij de kleinere munten een deel daarvan. Dit gewicht van 1 ounce is een standaard gewicht binnen de beleggingswereld omdat dit ook het gewicht is waarin de goudkoers uitgedrukt wordt. Het is dus zeer eenvoudig om de ontwikkeling van uw beleggingen te volgen door de prijs die u betaald hebt te vergelijke met de op ieder moment geldende koers van goud. Daarnaast is het ook zo dat u bij het gouden munt kopen een prijs betaald die direct afgeleid is van de koers van goud. Ook bij het verkopen komt vervolgens de goudkoers weer om de hoek kijken omdat de verkoop prijs ook op de goudkoers gebaseerd is. Voor het beleggen gouden munten aanschaffen staat dus in direct verband met de goudkoers en de ontwikkeling van deze koers zal u uiteindelijk uw winst op gaan leveren.