Krugerrand Munt Waardes

Het beleggen in fysiek goud door middel van munten is een goede manier om een mooi resultaat uit uw beleggingen te behalen. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om hier grote bedragen aan te besteden omdat natuurlijk niet iedereen eenzelfde budget te besteden heeft. Om hieraan tegemoet te komen zijn er meerdere Krugerrand waardes verkrijgbaar waardoor u voor ieder budget kunt beleggen in Krugerrand munten.

Dat u voor een verschillende waarde Krugerrand munt aan kunt schaffen zorgt er dus voor dat het voor iedereen mogelijk is om in deze Zuid Afrikaanse munten te beleggen. Dit komt omdat de Krugerrand munt ook in kleinere gewichten wordt geslagen waardoor er dus ook minder goud in de munt verwerkt zit. Hierdoor wordt de munt natuurlijk goedkoper om aan te schaffen maar is er nog wel hetzelfde winstpercentage mee te behalen. De Krugerrand munt waardes die vandaag de dag te koop zijn werden niet vanaf het begin geslagen. Dit heeft te maken met het originele doel van de Krugerrand munten en de verdere ontwikkeling van de marketing strategie. Aanvankelijk was het de bedoeling om door middel van de Krugerrand het Zuid Afrikaanse goud wereldwijd te promoten. Dit plan werkte zo goed dat al snel de enige waarde Krugerrand die beschikbaar was, de markt voor gouden beleggingsmunten domineerde met een negentig procent markt aandeel eind jaren zeventig. In die tijd hadden de verkopen te lijden onder het boycot tegen het apartheidsregime in Zuid Afrika en werd besloten om meerdere Krugerrand munt waardes te gaan slaan waardoor de munt voor meer mensen binnen bereik kwam en ook de ‘gewone man’ de gouden munten aan kon schaffen.

De gouden Krugerrand munt werd vanaf het begin geslagen van een legering met 1 ounce goud en 0,09 ounce koper om de munt hard genoeg te maken om als circulatie munt te kunnen dienen. Niet dat dit gedaan werd of maar zelfs de bedoeling was, het was alleen volgens de Zuid Afrikaanse wetgeving verplicht om de status van wettig betaalmiddel te verkrijgen. Dat door het optellen van deze gewichten Krugerrand munten meer als een ounce wegen was daarbij geen bezwaar zolang de munt maar 1 ounce goud bevatte. In 1980 werd het programma uitgebreid met meerdere Krugerrand munt waardes, er werd een munt met een halve ounce goud, een kwart ounce goud en een tiende ounce goud aan het programma toegevoegd. Niet alleen had een kleiner Krugerrand munt gewicht een kleinere hoeveelheid goud, ook was de hoeveelheid koper met eenzelfde factor verkleind waardoor het goudgehalte van de munten 22 karaat bleef. Hierdoor bleef de munt zeer geschikt om in te beleggen en gingen weer meer mensen gouden munten kopen van de Krugerrand serie. Pas nadat de boycot in de jaren negentig met de val van het apartheidsregime voorbij was, werden de diverse Krugerrand waardes ook in andere landen verkocht. In de tussentijd hadden echter veel andere landen de kans schoon gezien om hun eigen beleggingsmunten uit te brengen. De eerste daarvan was de Canadese Maple Leaf munt die aanvankelijk ook alleen in een 1 ounce uitvoering beschikbaar was en na de invoering van meer Krugerrand munt waardes ook in kleinere uitvoeringen geslagen werd.

Het mag bij het bekijken van de Philharmoniker munt wel duidelijk zijn dat het voorbeeld van kleinere gewichten Krugerrand munten veel navolging heeft gekregen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle gouden munten in dezelfde gewichtsverdeling te verkrijgen waardoor de munten rechtstreeks kunnen concurreren met de Krugerrand. Hierbij maakt het voor beleggers weinig verschil dat veel nieuwere munten van 24 karaat goud geslagen zijn en de Krugerrand van 22 karaat goud. Het gaat er immers om dat de waarde Krugerrand munt bepaald wordt door de goudkoers op het moment dat u een aankoop plaatst. Dit is natuurlijk belangrijk omdat u alleen dan een eerlijke prijs betaald die u in staat stelt om een mooie winst uit uw beleggingen te halen. Het is dus ook belangrijk om alleen uw aankopen van de verschillende Krugerrand munt waardes te doen bij een online dealer die de prijzen continue aan past aan de hand van de op dat moment geldende koers van goud. U kunt dan te allen tijde zelf de goudkoers in de gaten houden en uw aankoop plaatsen op het moment dat de goudkoers gunstig is. Hierna kan de waarde Krugerrand alleen nog maar verder toenemen ten opzichte van de aankoop prijs en zal uw winst dus ook hoger uitvallen. Toch zult u bij een online dealer voornamelijk een 1 ounce Krugerrand munt gewicht tegen komen. Dit komt voornamelijk omdat beleggers vaker een toereikend budget hebben en het een stuk eenvoudiger is om de aanschafprijs en de goudkoers te vergelijken. Daarnaast zullen de bijkomende kosten met de 1 ounce uitvoering ook minder zijn in verhouding tot het gewicht.